Koko blogin sisältö ja julkaisemattomia vinkkejä nyt myös kätevänä e-kirjana! Tilaa omasi täältä

perjantai 19. lokakuuta 2012

Shake Shack

Shake Shack on sekä turistien että paikallisten suosiossa oleva legendaarinen hampurilaiskoju. Shake Shack on laajentunut ketjuksi, mutta alkuperäinen löytyy edelleen Madison Square Parkin laidalta. Kojua voisi äkkiseltään luulla pieneksi puistokioskiksi, mutta trafiikki täällä on hirmuista. Jono on yleensä monen kymmenen metrin mittainen, mutta etenee kuitenkin ihan hyvää vauhtia. Tilaus tehdään ensimmäisellä luukulla, josta saa mukaansa kapulan. Kapula alkaa täristä, kun tilauksen voi noutaa toiselta luukulta. Toinen helposti löydettävä sijainti on Times Squarella. Jonoa on, mutta mahdollisuus nauttia ruoka sisätiloissa.


Tunnetuimmat myyntiartikkelit ovat burgerit ja pirtelöt. Perus ShackBurger on hyvä aloitus. ShackBurger ei ole hurjan suuri, mutta sitäkin parempi. Sämpylä on pehmeä kuin tyyny ja kokonaisuus ei voisi olla toimivampi. ShackBurgerin saa joko yhdellä tai kahdella pihvilla, ja halutessaan lisäksi sipulia ja suolakurkkuja. Ketsuppia ja majoneesia saa lisätä burgeriinsa sopivan määrän, lisukepöydältä noudetaan myös pillit ja käsipaperit. Suurempaan nälkään lisäksi ranskalaisia ja hodareita, makeanhimoon tarjolla frozen custard eli jäätelöntapainen jälkiruoka. Myös koirille on tarjolla oma menu, jos jollain sattuu nelijalkainen ystävä olemaan mukana!




View Larger Map

lauantai 6. lokakuuta 2012

FAO Schwarz


Kun sinulle iskee ylitsepääsemätön halu ostaa itsellesi tai tuliaiseksi yli kaksi kiloa painava nallekarkki, kannattaa suunnata legendaariseen FAO Schwarz lelukauppaan. FAO Schwarz on perustettu jo vuonna 1862 ja on USA:n vanhin lelukauppa. Nykyisellä paikallaan oleva liike on toiminut vuodesta 1986. FAO Schwarz liikettä käytettiin myös esikuvana ja mallina Yksin kotona 2 elokuvan lelukaupalle.

 
Kaupan katutason kerroksessa on FAO Schweetz karkkikauppa ja muista kerroksista löytyy leluja joka lähtöön. Kaupassa on mahdollista rakentaa esimerkiksi oma kustomoitu Muppet-hahmo tai Barbie-nukke. Kannattaa ehdottomasti käydä katsastamasa myös suosittu suuri lattiapiano, jonka koskettimia soitetaan niiden päälle astumalla. Ulko-ovella muistoksi voi itsensä kuvata oikein lelusotilaiden kanssa.
FAO Schweetz
Samalla reissuilla voi vieraita vaikka Apple Storessa. Kaupat sijaitsevat nimittäin melkein vieri vieressä 58. kadun ja 5 avenuen kulmassa.


View Larger Map